American muscle født på ny: Mustang Bullitts ikoniske design set gennem fotografens linse

17-07-2020

Da Ford Mustang Bullitt blev sluppet ud af folden i 2018, var det til stor fanfare. Specialmodellen hyldes af mange fans især for sit karakteristiske design, der viderefører arven fra den originale Mustang GT Fastback fra filmen ’Bullitt’ fra 1968. Men hvad er det præcis, der gør Mustang Bullitts design så vellykket? Det giver den professionelle fotograf Ingmar Bötker dig svaret på her.


En metallisk Dark Highland Green-lakering, der tipper med hatten til filmens originale dybgrønne Mustang. Postkasserøde Brembo-bremsekalibre. Recaro-sportssæder betrukket med grønne syninger. Et nummereret badge i passagersidens instrumentpanel. Og en blank hvid billardkugle som gearknop, der bløder den mørke læderkabine lidt op.

Mustang Bullitts iøjnefaldende designelementer er mange. Så mange, man nemt kunne forestille sig, at den larmer lidt for meget. Det gør de 460 heste under hjelmen også – men på designet rammer den en sjælden balance. 

Det kan fotograf Ingmar Bötker skrive under på. Han har nemlig stillet skarpt på Bullitt i det danske sommerland. Og han er ikke i tvivl om sit indtryk af sportsvognen.

”Jeg havde ærligt talt ikke forventet at kunne lide en American muscle car så meget, som jeg gør med Bullitt,” indrømmer Ingmar. Han fremhæver både specialmodellens svulmende V8-råstyrke og overraskende gode komfort som højdepunkter. Men i centrum står Bullitts køligt afmålte udseende.


”Designet kan jo dårligt blive mere ikonisk. Jeg elsker, at Bullitt ikke har nogle Mustang-logoer overhovedet. Det behøver den slet ikke for at udstråle den der umiskendelige Mustang-aura, hvad enten det kommer til udtryk i de karakteristiske baglygter, det skrånende bagpanel eller den aggressive front, der nærmest virker til at være i bevægelse, selv når bilen står stille.”

Ingmar forklarer samtidig, at Bullitts mere underspillede udtryk er et varmt samtaleemne ude i gadebilledet.

”Bullitt har jo et mystisk aspekt over sig og føles nærmest som en Mustang, der er undercover. Ofte kan forbipasserende godt fornemme, at det er en Mustang. Men når de så spejder efter det manglende ponylogo, kan de ikke lade være med at spørge ind til det. Hvor andre Mustang-modeller har det med at gøre stort væsen af sig, spiller Bullitt den mere cool. Og det gør den til en helt særlig del af Mustangs historik.”

Sportsvognens udvendige design er én ting. Det indvendige er en helt anden, understreger fotografen.

”Det er i kabinen, at kærligheden til den originale Mustang fra ’Bullitt’-filmen i 1968 virkelig skinner igennem. Det første, jeg lægger mærke til, er gearknoppen – et enormt klassisk touch i sådan en moderne sportsvogn. Gearknoppen ser ikke bare godt ud, den leverer også præcise og taktile gearskift, der giver dig følelsen af at være en rigtig racerkører. Designet er moderne, men rent køreteknisk føles Bullitt dejligt analog.”



Ingmars pointe om, at Mustang Bullitt har det bedste fra både fortiden og nutiden rejser et interessant spørgsmål. For hvad gør man, når man skal forevige sådan en specialmodel med en kameralinse? 

”Man placerer bilen på steder, der fremhæver designet frem for at distrahere fra det,” lyder svaret fra eksperten. ”Jeg har forsøgt at bringe Bullitts forskellige personligheder i spil ved at fotografere den i miljøer, der besidder nogle af de samme moderne og klassiske elementer. Dens spændende dobbelthed er noget, mange andre Mustang-modeller ikke har.”

Resultatet taler for sig selv i Ingmars billeder. Her gør Bullitt flot figur i både postkortværdige vandområder, industrielle bykvarterer og ved klassiske tankstationer.



Mustang Bullitt er svær ikke at holde af. Men når Ingmar skal tage stilling til, om han er mest til den klassiske Mustang GT Fastback fra 1968 eller hyldesten fra 2018, må han alligevel gå til bekendelse.

”Den er svær. Nu har jeg jo altid hældt mest til klassikerne, så jeg vælger originalen. Men når det så er sagt, synes jeg, at Mustang Bullitt viderefører både Ford Mustang og filmens ånd på helt fænomenal vis.”

Ingmar Bötker er bil- og livsstilsfotograf. Du kan se mere af hans arbejde på hans Instagram og hjemmeside.

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Indkilde Auto A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Indkilde Auto A/S