Ford F-150 Lightning kørende på sne

Den elektriske Ford F-150 Lightning kommer til Europa

20-04-2023

Ford F-150 Lightning, den elektriske version af verdens bedst sælgende pickup, kommer for første gang til Europa, når den i dag lanceres i Norge.

Knap seks meter lang, 3,5 tons tung og med en acceleration fra 0-100 km/t på mindre end fem sekunder – og endda 100 % elektrisk. Ford F-150 Lightning er på mange måder imponerende. Vores nordiske nabo har med andre ord meget godt i vente, når den elektriske kæmpe - i et begrænset antal - bliver tilgængelig i Norge i en særlig ’Lariat Launch Edition’ version. 

Med en kæmpe passion for elbiler og optimale omgivelser til et aktivt friluftsliv er det oplagt at lancere F-150 Lightning i netop Norge.

- Vores norske kunder har været fuldstændig vilde efter at kunne sætte sig bag rattet i den elektriske F-150 Lightning. I mine 25 år hos Ford har jeg aldrig før oplevet så stor en efterspørgsel og interesse for en bil. Jeg har vitterlig haft kunder, der har banket på min dør og tigget om at få bilen til Norge, siger Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Norge.

Norge kaldes med god grund hovedstaden for elbiler. Hele 21 % af deres i alt 2,9 millioner biler er elektriske, mens næsten 80 % af nybilsalget i 2022 var elektriske biler. Til sammenligning var 20 % af nybilsalget for varebiler sidste år elektrisk, mens man forventer at nå op på 40 % i år. 

Ford F-150 Lightning kørende over sne

Produktionen af F-150 Lightning til de norske kunder vil finde sted på ’Rouge Electric Vehicle Center’ i Dearborn i USA. Med produktionen til de norske kunder forventes fabrikkens årlige produktion at nå op på 150.000 F-150 Lightning enheder i 2023.

Vanvittig interesse for den elektriske kæmpe

Allerede inden F-150 Lightning blev lanceret i USA og Canada sidste år, havde næsten 200.000 kunder reserveret den elektriske pickup. I dag er F-150 Lightning den bedst sælgende elektriske pickup i USA, mens resten af F-150-serien har været amerikanernes foretrukne valg i årtier. I 46 år i træk har F-150 været den bedst sælgende ’truck’ i Nordamerika, og den bedst sælgende bil i imponerende 41 år i træk.

Med en forventet rækkevidde på op til 386 km1, en trækkapacitet på 3.493 kg2 og en nyttelast på 805 kg3 kan F-150 Lightning i ’Lariat Launch Edition’ versionen klare de fleste opgaver – uanset om de norske kunder foretrækker at bruge bilen til arbejde, ski- og fisketure og andre friluftsaktiviteter.

Ford F-150 Lightning holdende Norge

- Vi har produceret den bedst sælgende ’truck’ i næsten et halvt århundrede, hvilket har givet os den bedste forudsætning for at skabe fremtidens pickup – den elektriske F-150 Lightning. Det er en kæmpe anerkendelse af holdet bag, at bilen nu efterspørges over hele verden, siger Darren Palmer, Vice President, Electric Vehicle Programs, Ford Model e.

Pickuppens 98 kWh lithium-ion batteri kan oplades fra 15- 80 procent på 39 minutter ved hjælp af 150 kW DC hurtigladning. De norske kunder har dermed god mulighed for at benytte sig af Norges hurtigtvoksende ladenet, der allerede består af 20.000 ladere – herunder 6.000 lynladere.

Med Pro Power Onboard kan F-150 Lightning-ejere bruge bilens batteri som en ekstern strømkilde til el-værktøj, køleskab eller andet strømkrævende udstyr, når de ikke er i nærheden af opladningsmuligheder. Bilens power-frunk kan desuden levere strøm til et hus i hele tre dage, hvilket kan vise sig at være ganske anvendeligt under eksempelvis strømsvigt.

Ford F-150 Lightning holdende med mand

Under motorhjelmen er gemt en stor frunk på omkring 400 liter, der kan laste mere end 180 kilo. Det kæmpe opbevaringsrum er også udstyret med fire stikkontakter, to USB-stikkontakter og det vandtætte afsnit i bunden har udløb, som også vi har set det på Puma.

Læs mere om F-150 Lightnings smarte funktioner.

Fords elektriske fremtid

F-150 Lightning er en af grundpillerne i Fords ambitiøse plan om et elektrificeret modelprogram. Tidligere i år annoncerede Ford, at man fra 2030 udelukkende vil producere elektriske personbiler, mens modelprogrammet for varebiler følger efter fra 2035.Ford investerer på globalt plan 50 milliarder dollars frem til 2026 for at opnå sin ambition om at producere mere end to millioner fuldelektriske biler inden udgangen af 2026. Ford planlægger desuden, at mere end halvdelen af den globale produktion i 2023 skal bestå af elbiler, mens Ford sigter mod at opnå CO2-neutralitet på globalt plan senest i 2050.

Ford Elektrisk Explorer kørende på vej

I sidste måned afslørede Ford den næste elektriske personbil i Europa – Ford Explorer. Den nye elektriske bil kan allerede nu reserveres. Ford forventer, at de første Explorer bliver leveret i Danmark i starten af 2024, hvor Fords kunder i forvejen kan se frem til lanceringen af i alt ni elektriske biler

Ni elektriske biler line-up

- Ford trykker speederen helt i bund med vores ambitionsniveau for vores elektriske modelprogram. I årtier har F-150-serien toppet salgslisterne, og kombineret med fremtidens teknologi, er der ingen tvivl om, at F-150 Lightning er den mest intelligente F-150, vi nogensinde har haft. F-150 Lightning er med andre ord det perfekte eksempel på, at elektrificeringen er med til at gøre vores biler bedre end nogensinde før, siger Martin Sander, General Manager, Ford Model e, Ford Europe.

Det er endnu ikke fastlagt om F-150 Lightning lanceres i Danmark på et senere tidspunkt, men med den europæiske lancering i Norge, er muligheden tilstede.

1 Den oplyste rækkevidde på 386 km er ifølge den amerikanske EPA-målestandard. Officiel rækkevidde for Ford F-150 Lightning Lariat Launch Edition er endnu ikke offentliggjort. Den faktiske rækkevidde kan variere på grund af forskellige faktorer som fx vejrforhold, last med mere.

2 Individuel for hver enkelt køretøjskonfiguration.

3 Max nyttelast varierer og er desuden baseret på tilbehør samt hver køretøjskonfiguration. Se mærket i bilens dørkarm for bilens specifikke nyttelast.


Kilde: MyNewsDesk

PRESSEMEDDELELSE - 20 APRIL 2023 12:01

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Indkilde Auto A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Indkilde Auto A/S